2020-2021 Güz Yarıyılı Mazeretli Ders Kayıtları

Mazeretli Ders Kayıt Aşamaları

Mazeretli ders kaydı yapma talepleri Enstitü Yönetim Kurulunun 12.10.2020 tarih ve 2020-26 sayılı kararıyla uygun görülen öğrencilerin mazeretli ders kayıt tanımlamaları öğrenci bilgi sisteminde tamamlanmış olup ders kayıt ekranları 13-14 Ekim 2020 tarihleri arasında aktif olacaktır. Bu süre içerisinde öğrencilerimizin ders kayıtlarını öğrenci bilgi sistemi üzerinden kendilerinin tamamlamaları gerekmektedir.

Açıklamalar

-2020-2021 Güz yarıyılı için yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrencilerin öğrenci numarası tanımlama işlemleri tamamlanmış olup öğrencilerimiz aşağıda yer alan sorgulama ekranından öğrenci numaralarını öğrenebilirler. Bu öğrencilerimiz Öğrenci Bilgi Sistemine obs.dpu.edu.tr adresinden öğrenci numaraları ve E-Devlet şifresi ile giriş yapabilir ya da ilgili sayfada yer alan "Şifremi Unuttum" alanını kullanarak yeni bir şifre oluşturabilirler.

-Zorunlu olarak asgari yabancı dil puanı isteyen programlarımız, doktora programlarımız ve öğretim dili ingilizce olan programlarımıza 2020-2021 Güz yarıyılı için şartlı kayıt hakkı kazanan öğrencilerden sadece başvuru esnasında yabancı dil puanı olan öğrencilerimizin öğrenci numarası tanımlama işlemleri tamamlanmış olup öğrencilerimiz aşağıda yer alan sorgulama ekranından öğrenci numaralarını öğrenebilirler. Bu öğrencilerimiz Öğrenci Bilgi Sistemine obs.dpu.edu.tr adresinden öğrenci numaraları ve E-Devlet şifresi ile giriş yapabilir ya da ilgili sayfada yer alan "Şifremi Unuttum" alanını kullanarak yeni bir şifre oluşturabilirler.

(Şartlı kayıt hakkı kazanıp YDS Sınavına giren ve sonucunun açıklanmasını bekleyen öğrencilerimizin kayıtları sınav sonucuna göre asgari puanı sağlamaları halinde gerçekleştirilecektir. Bu durumdaki öğrencilerimiz için ayrıca duyuru yapılacaktır.)

-Mazeretli Kayıt başvurusu uygun görülen tezsiz yüksek lisans programındaki öğrencilerimizin harç tutarları seçtikleri derse göre belirlendiğinden bu öğrencilerimizin ders kayıtlarını kesinleştirebilmeleri için öncelikle ders seçimi yapmaları ardından sistem üzerinde belirlenmiş olan tutardaki harçları yatırmaları gerekmektedir.

-Protokol Kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler hariç sistem üzerinde harç borcu olan veya eksik harç yatıran öğrencilerin eksik tutarları mazeretli ders kayıtlarının son gününe kadar yatırmaları gerekmektedir.

-Mazeretli kayıt hakkından istifade edecek Protokol kapsamında kayıt yaptıran öğrencilerin protokol kapsamındaki kurum/kuruluşların yönlendirmeleri doğrultusunda ders kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir.

-ABD/ASD Başkanlıklarından tarafımıza iletilen ders muafiyet / intibak işlemleri devam etmektedir. Mazeretli ders kayıtlarından faydalanan öğrencilerimiz sistemdeki muafiyet / intibak işlemlerini kontrol ederek süre sonuna kadar ders kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.

-Bilimsel Hazırlık kapsamında ders alacak öğrencilerin ders kayıtları en geç 14 Ekim 2020 tarihine kadar tarafımızca tamamlanacaktır.

-Ders Kayıt süreçleri ile ilgili öğrencilerimizin web sayfamızdaki duyuruları takip etmesi gerekmektedir.

-Öğrencilerimizin ders kayıt sorunları, ders kontenjan sorunları, ders saydırma/eşleştirme eksiklikleri için öncelikli olarak danışman; danışmanı henüz atanmamış olan öğrencilerimizin Anabilim / Anasanat Dalı Başkanlığı ile irtibat kurmaları gerekmektedir.

17 Ekim 2020, Cumartesi / 592 defa okundu.