Sosyal Etkinlik Dersi Yönergesi

SOSYAL ETKİNLİK DERSİ

Enstitümüz lisansüstü programlarına 2020-2021 güz yarıyılında tezsiz yüksek lisans programları dışındaki programlarımıza yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin ders dışı gelişimlerine katkı sağlamak, onları araştırmaya, incelemeye, sorgulamaya, yakın ve uzak çevresinde alanıyla ilgili olan gelişmeleri takip edebilmelerine teşvik etmek, bilimsel, sosyal, kültürel ve spor faatliyetlere katılımlarını sağlamak amacıyla Üniversitemiz Sosyal Etkinlik Dersi Yönergesi kapsamında “Sosyal Etkinlik” dersine kayıtları yapılmıştır.

Bu öğrencilerimiz, ilgili yönergemiz kapsamında belirlenmiş olan “İstihdam ve Kariyer Günleri, Proje ve Çalışma Guruplarında Yer Almak, Üniversite İçi ve Dışı Ağaç Dikme Etkinlikleri, Kongre, Sempozyum, Konferans, Panel, Seminer, Topluma Hizmet Uygulamaları, Sergi Etkinlikleri, Müze Ziyaretleri, Workshop, Çalıştay, Fuar, Bienal, Trienal, Festival, Ulusal ve Uluslararası Yarışmalar, Üniversite Salonlarında / Dışında Düzenlenen Tiyatro, Sinema, Konser ve Halk Oyunları Gösterileri, Öğrenci Kulüpleri Tarafından Yapılan Etkinlikler, Üniversite/Fakülte Spor Müsabakalarında Yer Almak, Öğrenci Konseyinde  Enstitü Temsilcisi Olarak Görev Yapmak, Birimler Tarafından Açılan Kurs ve Eğitimlere Katılmak, Diğer Üniversiteler Tarafından Düzenlenen Etkinliklere Katılmak, Resmi, Özel Kurumlar ile Sivil Toplum Kuruluşları Tarafından Açılan Kurs ve Eğitimlere Katılmak, Bilimsel, Kültürel, Sosyal Proje ve Çalışma Gruplarında Yer Almak (Siyasi / Yasadışı içerikli olmamak üzere) vb.” ders dışı en az 4 (dört) etkinliğe ders dönemi tamamlanıncaya kadar katılmak zorundadırlar.

Sosyal Etkinlik Dersi Yönergesine ulaşmak için tıklayınız.

Üniversitemiz bünyesinde düzenlenen ve sosyal etkinlik kapsamında değerlendirilebilecek etkinlik takvimine ulaşmak için tıklayınız.

20 Kasım 2020, Cuma / 6098 defa okundu.