Enstitümüzde İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı Anısına Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Düzenlendi

Enstitümüzde İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı Anısına Ulusal Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde çevrim içi olarak düzenlenen etkinliğin açılış oturumunun moderatörlüğünü Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Şahmurat Arık yaptı.

Prof. Dr. Kâzım Uysal başkanlığında yapılan açılış töreninde Prof. Dr. Zeki Taştan, Prof. Dr. Nazım Elmas ve Prof. Dr. Kemal Timur da etkinliğe ilişkin olarak katılımcılara hitap ettiler.

Oturumların tamamına ulaşmak için tıklayınız.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ın moderatörlüğünde gerçeleştirilen ve Prof. Dr. Zeki Taştan ve Doç. Dr. Arif Kolay’ın konuşmalarının da olduğu kapanış oturumunda Rektörümüz sempozyumu şu sözlerle kapattı:

İstiklâl Mücadelemiz devam ediyor. Özellikle ekonomik alanda bağımsızlığımız gibi eğitim ve teknoloji alanındaki bağımsızlığımız adeta istiklâlimiz. Bu alanlarda dışa bağlı kaldıkça tam anlamıyla bir bağımsızlıktan söz edemeyiz. Demek ki, istiklâl mücadelemiz sürüyor ve bu mücadele sürdükçe bizim İstiklâl Marşımıza ihtiyacımız var. Tüm alanlarda İstiklâl Marşımızın ruhuna uydukça istiklâlimize kavuşacağız. Buna yürekten inanıyorum. Gelecek bizimdir. Ben bu sempozyuma katılan herkese, bu sempozyumda bildiri sunan genç arkadaşlarıma, sempozyumu düzenleyen başta Prof. Dr. Şahmurat Arık olmak üzere tüm hocalarıma ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Son olarak bu etkinliği beraber düzenlediğimiz Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi Kütahya'ya kadar geldi. Kısa bir süre görüşme fırsatı bulduk ancak yoğun programından dolayı bu sempozyumda aramızda olamadı. Ben kendisinin selam ve tebriklerini de sizlerle paylaşıyorum.

14 Nisan 2021, Çarşamba / 552 defa okundu.