Enstitümüzde Dpü‘den Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine Semineri Düzenlendi

              

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN GENÇLİK BULUŞMALARI/ BAŞARI ÖYKÜLERİ’NİN ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından üçüncüsü düzenlenen Gençlik Buluşmaları, 8 Haziran 2021 tarihinde saat 14.00’te çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyesi Hıdır Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan program, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın selamlama konuşmaları ile başladı. Uysal, Gençlik Buluşmaları programından gençlerle birlikte kendisinin de çok istifade ettiğini söyledi. Programa katılımından dolayı Hıdır Yıldırım’a teşekkür eden Prof. Dr. Kâzım Uysal, DPÜ’den mezun olarak memleketimizin en güzide kurumlarında görev alan ve gençlere rol model olan başarılı insanlara çok ihtiyacımız olduğunu ifade etti.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın konuşmalarının ardından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu üyesi Hıdır Yıldırım, üniversitenin bir mensubu olduğunu hissetmesine vesile olan bu programa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmalarına başladı. Ardından eğitim hayatı ve sonraki süreçlerle ilgili bilgiler verdi.
Covid-19 pandemisinde de çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Yıldırım, insan haklarının müesseseleşmesinin 1990’lı yıllardan itibaren aşamalı olarak geliştiğini ifade etti. Devlet içindeki insan haklarına dair çalışma yapan birimlerin olgunlaşarak Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna dönüştüğünü belirten Hıdır Yıldırım, bu kurumların dünya çapında nasıl bir çerçevede kurulması gerektiğinin Paris Prensipleri adlı bir sözleşme ile gerçekleştiğini söyledi. 2016 yılında kurumun bugünkü yapısına kavuştuğunu belirten Yıldırım, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun akreditasyonunu sağlamaya yönelik çeşitli çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
Konuşmasında okumanın ve kendini geliştirmenin önemine de dikkat çeken Yıldırım; gayret etmenin, çalışmanın, başarılı olmak için kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Türkiye’yi ileriye taşıyacak ve ülkemizin dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak olan da gençlerimizdir diyen Yıldırım, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu olarak hazırladıkları derginin genç araştırmacılara açık olduğunu söyledi.

Hıdır Yıldırım Kimdir?

08 Haziran 2021, Salı / 2680 defa okundu.