Enstitümüzde Bir Gazinin Gözünden 15 Temmuz Söyleşisi Düzenlendi

      

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN 15 TEMMUZ SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen “Bir Gazinin Gözünden 15 Temmuz” başlıklı söyleşi, 14 Haziran 2021 tarihinde saat 14.00’te çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.  15 Temmuz Gazisi sayın Ali KARAYİĞİT’in konuşmacı olarak katıldığı ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Youtube kanalından canlı olarak yayınlanan program, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. sayın Kâzım UYSAL’ın selamlama konuşmaları ile başladı. UYSAL, programda emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında Aziz Milletimizin tarih boyunca birçok darbe gördüğünü ancak 15 Temmuz kadar ağır neticeleri olan yıkıcı ve kanlı bir darbe teşebbüsü ile ilk kez karşılaşıldığını belirtti. UYSAL, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ülkemizdeki kurumlara da çok zarar verdiğini söylediği konuşmasında, bu hain girişimin Aziz Milletimizin kararlılığı ile bertaraf edildiğini ifade etti.
 
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. sayın Kâzım UYSAL’ın konuşmalarının ardından Kütahya Valisi sayın Ali ÇELİK, Milli Birlik ve Dayanışma günü ilan edilen 15 Temmuz’un demokrasiye ve milletimizin bütünlüğüne olan müdahalelere bu milletin her an karşı koyacak güçte olduğunu tekrar ve tekrar hatırlatması bakımından önemli olduğunu söyledi. Ülkemizin çok güçlü bir devlet olduğunu ifade eden ÇELİK, darbe teşebbüsünün olduğu gece Ali KARAYİĞİT gibi gazilerimizin hiç tereddüt etmeden yürekleri ile sahaya indiklerini ve bunun büyük bir mücadele olduğunu belirtti.  
Programda 15 Temmuz darbe teşebbüsünün olduğu gece yaşadıklarını anlatan 15 Temmuz Gazisi Ali KARAYİĞİT ise darbe girişimi olduğunda tereddüt etmeden arkadaşı ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne gittiğini ve kendisi gibi birçok vatandaşın da o gece vatan sevgisi ile olacakları düşünmeden kendilerini tankların ve kurşunların önüne siper ettiklerini ifade etti. 15 Temmuz sonrası süreci de değerlendiren KARAYİĞİT, devletin kendilerine her anlamda sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasını tamamladı.

 

26 Temmuz 2021, Pazartesi / 2341 defa okundu.