Dumlupınar: Yüzyılın Zaferi Söyleşisi Düzenlendi

Üniversitemiz ve Kütahya Valiliği' nin iş birliğiyle 28 Ağustos 2022 Pazar günü saat 20.30' da Kütahya Hezar Dinari Kültür Merkezi' nde ''Dumlupınar: Yüzyılın Zaferi'' söyleşisi düzenlendi.

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vahdettin Engin' in konuşmacı olarak katıldığı, Enstitü Müdürümüz Doç. Dr. Arif Kolay' ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşide;

Mustafa Kemal Paşa Bandırma vapuru ile yola çıkmadan önce Karargah heyetine ne dedi?

İstiklâl Harbinde savaşan padişah damadı kimdi?

Büyük zafer öncesi İngiliz istihbaratı nasıl aldatıldı?

30 Ağustos zaferinden sonra 25 bin  kişinin katıldığı mevlut nerede okundu? Mevlitte kimler vardı?

Doğu Trakyayı devralmak üzere İstanbul'a gelen Refet Paşa'ya Mustafa Kemal Paşanın kutsal  emanetler ile ilgili  talimatı neydi?

Büyük zaferden sonra Fransa Başbakanı Poincre İngiliz Dışişleri Bakanı Lord Curzon'u niye ağlattı?

başlıklı konulara değinildi.

Söyleşi, konuklarla konuşmacılar arasında yapılan hatıra fotoğrafları çekiminden sonra sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2022, Pazartesi