2020-2021 Bahar Yarıyılı Eğitim Modeli

2020-2021 Bahar Yarıyılı Eğitim Modeli 

Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Akademisyenlerimiz,

Üniversitemiz Senatosunun 18.02.2021 tarihli ve 7 sayılı toplantısında alınan kararlar uyarınca;

  • 2020-2021 bahar yarıyılında eğitim öğretim faaliyetlerinin yarıyıl içi (vize) sınavlarına kadar uzaktan öğretim modeli ile yürütülmesine,
  • Yarıyıl içi sınavlarının çevrim içi yapılmasına,
  • Yarıyıl içi sınavlarından sonraki eğitim öğretim modelinin ise salgının seyrine bağlı olarak tekrar değerlendirilmesine karar verilmiştir.

İlgili Senato kararı doğrultusunda Enstitümüz 2020-2021 Bahar yarıyılı dersleri "Senkron, Asenkron, Hibrit,  Ödev ve Doküman Yükleme, Mesaj İletme ve Mail Yoluyla İletişim Kurma, Dönüt verme vb." yöntemlerle gerçekleşecektir. 

Uzaktan Eğitim Modeli Açıklamaları

1. 2020-2021 Bahar yarıyılında Uzaktan Öğretim Sistemine erişim oys.dpu.edu.tr üzerinden yapılacaktır.*

(*İş Sağlığı ve Güvenliği tezsiz yüksek lisans programı dersleri ve sınavları halihazırda kullanılmakta olan platform üzerinden gerçekleştirilecektir.

2. Ödev ve Doküman Yükleme, Mesaj İletme ve Mail Yoluyla İletişim Kurma, Dönüt verme vb. Uzaktan Öğretim metotlarının kullanılabilmesi için öğrencilerimizin Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinde yer alan e-mail ve telefon bilgilerinin güncel olması gerekmektedir. Bu şekilde yürütülecek ders ile ilgili soru ve sorunlar için öncelikli olarak dersin öğretim üyesi ile kurumsal iletişim bilgileri kullanılarak iletişime geçilmelidir.

3. Öğrencilerimizin dersin işlenişi ve takibi ile ilgili mağduriyet yaşamaması adına OYS Sistemi üzerindeki ve web sayfamızdaki duyuruları, ilanları düzenli olarak takip etmeleri gerekmektedir.

Tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize başarılı bir yarıyıl dileriz.

2020-2021 Bahar Yarıyılı Uzaktan Öğretim Uygulama Esasları

 

OYS Sistemine nasıl giriş yapabilirim?

OYS Sistemine http://oys.dpu.edu.tr adresinden erişilecektir. Sistemdeki özelliklerin sorunsuz olarak kullanılabilmesi için güncel bir Google Chrome tarayıcısını kullanmanız önerilir. Sisteme giriş yapmak için aşağıdaki bilgileri kullanmanız gerekmektedir.

  • Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası.
  • Şifre: OBS’ye giriş esnasında kullandığınız şifrelerdir.

Eğer OBS şifrenizi unuttuysanız veya E-Devlet Şifresi ile giriş yapıyorsanız OBS’ye giriş sayfasındaki (https://obs.dpu.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx) “Şifremi Unuttum” düğmesini kullanarak şifrenizi sıfırlayıp bu şifreyi uzaktan öğretim sistemine girmek için kullanabilirsiniz.

Sadece Yabancı Uyruklu öğrencilerimizden (Belge teslimini tamamlayan, TÖMER C1 Belgesine sahip olan, ders kaydı olan) şifre sorunu yaşayanlar "leekayit@dpu.edu.tr" mail adresine taleplerini iletebilirler.

(Diğer tüm öğrencilerimizin "Şifremi Unuttum" alanından şifre sıfırlama işlemi yapması gerekmektedir. Yabancı Uyruklu öğrenciler dışındaki öğrencilerimizden gelen şifre sıfırlama talepleri işleme alınmayacaktır.)

Şifre güncellenmesi veya oluşturulması sonrasında Oys sistemi senkronizayonu için kısa bir süre gerekebilir.

ÖYS'nin kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgi için DPÜ UZEM tarafından hazırlanan Öğrenme Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu'nu inceleyebilirsiniz.

18 Mart 2021, Perşembe / 2784 defa okundu.