Eski Kayıt Tarihli Öğrencilerimizin Yayın Şartı ile İlgili Duyuru

7417 Sayılı Af Kanunu Kapsamında Enstitümüze Kayıt Yaptıran ve Enstitümüze Eski Kayıt Tarihli (2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı öncesi) Öğrencilerimizin Yayın Şartı ile İlgili Duyuru

 

7417 Sayılı Af Kanunu kapsamında enstitümüze kayıt yaptıran ve enstitümüze eski kayıt tarihli (2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı güz yarıyılı öncesi) yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizin bilimsel yayın şartı ile ilgili yerine getirmeleri gereken yükümlülükler aşağıda açıklanmıştır. Buna göre;

1. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı ve sonrasında enstitümüze kayıt yaptıran yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tabi oldukları yayın şartı kriterleri enstitümüz internet sitesinde “mezun adayı” sekmesinde yer almaktadır.

 

2. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılından önce yüksek lisans programlarına kayıtlı olan öğrencilerde bilimsel yayın şartı aranmaz.

 

3. 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılından önce enstitüye kayıt yaptıran doktora programlarına kayıtlı olan öğrencilerde bilimsel yayın şartı aranmaz.

 

4. 2013-2016 tarihleri arasında doktora öğrencileri için geçerli mezuniyet şartı:

23 Ekim 2013 tarihli ve 28800 sayılı Lisansüstü Eğitim Yönetmeliğine göre; Doktora öğreniminde, alanı ile ilgili en az bir adet bilimsel makalesinin ulusal veya uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş olması ve tezle ilgili çalışmaları hakkında ulusal veya uluslararası etkinliklerde en az bir kere sözlü, yazılı veya görsel olarak sunum yapmış veya güzel sanatlar alanında kişisel sergi açmış olması doktora mezuniyet şartı olarak aranır. 

 

5. 2016 tarihinden itibaren doktora öğrencileri için geçerli mezuniyet şartı:

25.12.2016 tarihli 29929 sayılı Doktora öğreniminde tez savunmasına girmeden önce doktora tez çalışma konusuyla ilgili yayın şartı aranıp aranmayacağı hususu ilgili enstitü kurullarında karara bağlanır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kurulmadan önce diğer enstitülerin (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Enstitüleri) kurullarında alınmış olan kararlar aşağıdaki şekildedir:

 

Öğrenciler kayıt yıllarına göre ilgili enstitü kurulu tarafından alınmış olan kararı uygulamalıdır.

 

A) Fen Bilimleri Enstitüsü; (2017/02 sayılı enstitü kurulunda)

Doktora öğreniminde; alanı ile ilgili en az bir adet bilimsel makalesinin ulusal veya uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmış veya yayına kabul edilmiş olması ve tezle ilgili çalışmaları hakkında ulusal veya uluslararası etkinliklerde en az bir kere sözlü, yazılı veya görsel olarak sunum yapmış veya güzel sanatlar alanında kişisel sergi açmış olması doktora mezuniyet şartı olarak aranır.

 

B) Sosyal Bilimler Enstitüsü; (2018/06 sayılı enstitü kurulunda)

Alanında en az iki adet bilimsel çalışma (Ulusal veya uluslararası yayın: Tam metin bildiri, makale, sunum, proje, tebliğ, kitap, kitap bölümü, kaynakçası ve dipnotu bulunan poster, sergi, patent) tamamlamış ve bu çalışmalarının birer örneğini tez savunması öncesinde enstitümüze teslim etmiş olması doktora mezuniyet şartı olarak aranır.

 

C) Eğitim Bilimleri Enstitüsü; (2015/06 sayılı enstitü kurulunda)

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Güz döneminden itibaren enstitümüz doktora programına kayıtlı öğrenciler, tez savunmasına girmeden önce doktora tez çalışma konusuyla ilgili danışmanı ile birlikte veya danışmanın onayı ile hakemli bir dergide yayımlamış veya yayına kabul edilmiş bilimsel bir makale, sözlü ya da poster bildirisine ait bir belgeyi ibraz etmeleri doktora mezuniyet şartı olarak aranır.

 

DPÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

20 Ocak 2023, Cuma / 2071 defa okundu.