Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 1992 yılında kurulan Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında lisans öğrencisi alımına başlamış olup ilk mezunlarını 2009 yılında vermiştir. 2017-2018 Güz dönemi itibariyle yüksek lisans öğrencisi alımına da başlamıştır.

Misyon-Vizyon

Bilgisayar ve bilişim alanındaki teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen, yetkin, yaratıcı, bilimsel üretim gücüne sahip, bilim ve deneyi esas kabul eden, katılımcı, sayısal ve akademik düşünme gücüne sahip, öğrenmeyi öğrenmiş, sorumluluk almaktan kaçınmayan, lisansüstü seviyede bireyler yetiştiren ve teknoloji ve bilim üreten ve uluslararası alanda üretilen bilgiyi toplumsal ve endüstriyel faydaya dönüştürmeye katkıda bulunan bir bölüm olmaktır.

 

Ulusal ve uluslararası akredite olmuş, diğer üniversiteler ve özel sektörle sürekli iletişim halinde, uluslararası çapta kaliteli eğitim veren bölgesindeki en iyi bilgisayar mühendisliği bölümlerinden biri olmak.

Akademik Kadromuz

Ünvanı Adı Soyadı

Çalışma Alanı Anahtar Kelimeleri

Prof. Dr. Alpaslan Duysak

Kontrol Sistemleri, Sanal Gerçeklik, Bilgisayar Grafikleri

Doç. Dr. Doğan Aydın

Sürekli ve Kombinatoryal Optimizasyon, Metasezgisel Algoritmalar, Sürü Zekası, Görüntü İşleme ve Örü

Dr. Öğr. Üyesi Hasan Temurtaş

Yapay Sinir Ağları, Bulanık Mantık, Enerji Kontrol Sistemleri

Dr. Öğr. Üyesi Muammer Akçay

Dağıtık Sistemler, Yük Dengeleme, Görev Tahsisi

Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Özdemir

Yazılım ve Eğitici Oyunlar, Bilgi Güvenliği, Eğitimde Robotlar

Dr. Öğr. Üyesi Fırat Aydemir

Kablosuz Haberleşme, Sensör ve Sensör Sistemleri, Gömülü Sistemler

Dr. Öğr. Üyesi Soydan Serttaş

Yapay Zeka Yazılımları, Sanal Gerçeklik, Bilgisayar Grafikleri

Dr. Öğr. Üyesi Gürcan Yavuz

Optimizasyon, Metasezgisel algoritmalar

İdari Kadromuz

Adı Soyadı

İletişim Bilgileri

Süleyman BARIŞ

suleyman.baris@dpu.edu.tr

Kimler Başvurabilir?

Anabilim Dalımıza kimlerin başvurabileceğine Üniversitemiz, KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BAŞVURU YAPABİLECEK PROGRAM TABLOSU (EK-1) den ulaşabilirsiniz.

Başvuru için ne gerekir?

Anabilim Dalımıza başvuru için nelerin gerekli olduğuna Üniversitemiz, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM den ulaşabilirsiniz.

Kariyer olanakları nelerdir?

Mezunlarımız kamu ve özel sektörde tüm Bilişim alanlarında, Yapay Zeka, Akıllı Sistemler,  Siber Güvenlik ve Ağ Teknolojileri, İnternet Teknolojileri, Otomasyon Yazılımları, Karma Gerçeklik, Oyun Yazılımları, Askeri ve Savunma Sanayi, Tıp Bilişimi, Banka ve Finans Sektörü, Otomotiv Sanayi gibi birçok alanda rahatlıkla iş imkanı bulabilmektedirler.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2020, Perşembe