Biyokimya Anabilim Dalı

BİYOKİMYA ANABİLİM DALI

Misyon-Vizyon

Misyon

Bu programın misyonu, biyokimyanın temel ve alt alanlarındaki konularda kuramsal ve laboratuvar bilgisine sahip olan, kendisine verilen konu üzerinde hem literatür araştırması yapabilen hem de konuya ait deneysel çalışmaları yürütebilen Biyokimya Bilim Uzmanları yetiştirmek;  öğrencileri analiz, sentez yapma, veri toplama ve değerlendirme gibi konularda eğitmektir.

Vizyon

Mesleki ve bilimsel açıdan yeterli, görev bilinci olan mezunlar yetiştirmektir.

Akademik Kadromuz

Ünvanı Adı Soyadı

Çalışma Alanı Anahtar Kelimeleri

Prof. Dr. Metin BÜLBÜL

Enzim kinetiği, Enzim saflaştırma, İlaç geliştirme

Prof. Dr. Muhammet DÖNMEZ

Gıda Kimyası, Yağ Teknolojisi, Gıda Bilimi

Doç. Dr. Fatih ŞEN

Nanomalzeme, Biyomalzeme, Sensör   

Doç. Dr. Derya KOYUNCU ZEYBEK

Elektrokimya, Biyosensör, İmmünoassay

Doç. Dr. Muharrem AKCAN

İlaç Tasarımı ve Geliştirme, Biyoteknolojik İlaçlar, Biyofarmasötikler, Peptit Terapötikler , Peptit Sentezi, Antimikrobiyal Peptitler

Dr. Öğr. Üyesi Ferda ÖZMAL

Bor Endüstri atıkları, Lityum ve rubidyum geri kazanımı, Biyosorpsiyon

Dr. Öğr. Üyesi Kemal KAYA

Organik sentez, Fotokimya, İlaç geliştirme

Dr. Öğr. Üyesi Müge GİDİŞ

Ekoloji, Zooloji, Moleküler Biyoloji

Dr. Öğr. Üyesi Ekrem TUNCA

Enzim kinetiği, Enzim saflaştırma, İlaç geliştirme

Öğr. Grv. Zeynep SARIOĞLU

Enzim, Kromatografi, Saflaştırma

Öğr. Grv. Sema ÇETİNKAYA

Biyokimya, Biyoteknoloji, Matematiksel biyoloji

İdari Kadromuz

Adı Soyadı

İletişim Bilgileri

Nurdoğan Kerküt

nurdogan.kerkut@dpu.edu.tr/ 0 (274) 443 3341

Kimler Başvurabilir?

Anabilim Dalımıza kimlerin başvurabileceğine Üniversitemiz, KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ BAŞVURU YAPABİLECEK PROGRAM TABLOSU (EK-1) den ulaşabilirsiniz.

Başvuru için ne gerekir?

Anabilim Dalımıza başvuru için nelerin gerekli olduğuna Üniversitemiz, LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL YÖNERGESİ İKİNCİ BÖLÜM den ulaşabilirsiniz.

Kariyer olanakları nelerdir?

Biyokimya bölümü mezunları gıda, ilaç, tıbbi ve kimyasal maddeler, tarım ilaçları, kozmetik ve deterjan sanayileri, fermantasyon teknolojisine dayalı sanayi kollarında, hastanelerde, üniversite, tıbbi, tarımsal ve çevre araştırma merkezlerinin rutin işlemler ve araştırma laboratuarlarında görev alabilirler. Bölüm mezunları belirtilen iş alanlarında; üretim proseslerinde veya prosesin gerektirdiği rutin kalite-kontrol analizleri, sağlıkla ilgili testler, yeni yöntem geliştirme çalışmaları ve bunların uygulanması aşamasında Biyokimyager olarak çalışırlar. Çalışma alanları genellikle laboratuvalar olmakla beraber, mezunlar dilerlerse üniversiteden sonra akademisyen olmayı da tercih edebilirler. Biyokimyagerlere sadece özel sektörde değil, devlet kadrolarında da ihtiyaç vardır. Bu nedenle KPSS sınavından yeterli puanı alabilenler, atandıkları yerde de biyokimyager olarak mesleklerinde devam edebilirler.

Son Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2020, Perşembe