Bilim / Mülakat Sınav Programı

Bilim / Mülakat Sınavları Hakkında

1.Enstitümüz 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı öğrenci alımları başvurularında "Başvuru ve Öğrenci Kabul Yönergesi" ve "Başvuru ve Öğrenci Kabul Yönergesi (Ek-1)"de yer alan hükümler uyarınca ALES Belgesine göre hatalı-eksik bilgi girişi yapan veya beyanda bulunan, lisans ve/veya yüksek lisans genel not ortalaması bilgisini hatalı giriş yapan veya hatalı beyanda bulunan, başvurduğu program için mezun olması gereken program şartlarını taşımayan, süresi içerisinde başvurusunu tamamlamayan , belgesi teyit edilemeyen adayların başvuruları onaylanmamaktadır.

2.Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Yürütme Kurulunun 02 Eylül 2020 tarihinde almış olduğu karara göre sadece Enstitümüz 2020-2021 güz yarıyılı öğrenci alımlarına özgü olmak üzere başvuru ve kabul yönergemizde yer alan yabancı dil puanları etki oranları değerlendirmeye alınmayacak olup adayların toplam puanları sadece yönergede yer alan “ALES Puanının Oranı”, “Lisans Genel Not Ort. Oranı” ve/veya “Yüksek Lisans Genel Not Ort. Oranı”, “Bilim/Mülakat Puanının Oranı” dikkate alınarak toplam başarı puanı belirlenecektir.

Zorunlu olarak asgari yabancı dil puanı isteyen programlarımız, doktora programlarımız ve öğretim dili ingilizce olan programlarımız için ise adayların toplam puanlarının sadece yönergede yer alan “ALES Puanının Oranı”, “Lisans Genel Not Ort. Oranı” ve/veya “Yüksek Lisans Genel Not Ort. Oranı”, “Bilim/Mülakat Puanının Oranı” dikkate alınarak toplam başarı puanı belirlenecek olup kontenjan dâhilinde öncelikle ön kayıt (şartlı kayıt) listeleri belirlenerek ilan edilecek, YDS Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da 5 (beş)  gün  içinde  mesai  bitimine kadar programlara kayıt için gerekli olan asgari Yabancı Dil puanını Enstitü Müdürlüğüne ibraz eden adaylar arasından toplam başarı puanı dikkate alınarak kontenjan dâhilinde kesin kayıt listesi oluşturularak kayıt işlemleri tamamlanacaktır. Puan ibrazında bulunamayan ve belgenlendirmeyen adayların kayıtları iptal edilecektir. Bu adayların ön kayıt (şartlı kayıt) ve kesin kayıt aşamaları ayrıca duyurulacaktır.

3. Enstitü Müdürlüğümüzca başvuru onayları devam etmekte olup Bilim / Mülakat sınavı öncesinde öğrenci bilgi sisteminde başvuru bilgisi "Onaylandı" yazan tüm adaylar kontenjan sınırı olmaksızın Bilim / Mülakat sınavına girebilirler.

4.Adayların Bilim / Mülakat sınavına gelirken online başvuru sisteminden alacakları başvuru formu ve kimlikleri mutlaka yanlarında bulunmalıdır. (https://obs.dpu.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx)

5.Enstitümüz öğrenci alımları ile ilgili pandemi süreci nedeniyle gerekli tedbirler alınmış ve bilgilendirmeler yapılmış olup Bilim / Mülakat sınavına katılacak olan adayların; maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına azami riayet etmeleri gerekmektedir. Maskesiz hiç bir aday Bilim / Mülakat sınavına alınmayacaktır.

6.Enstitü Müdürlüğü pandemi süreci nedeniyle Bilim / Mülakat sınav programı ve içeriğinde değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Bu nedenle başvuruda bulunan tüm adayların Enstitümüz web sayfasındaki duyuruları takip etmesi gerekmektedir.

BİLİM / MÜLAKAT SINAV PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ. (Güncelleme 12.09.2020)

13 Eylül 2020, Pazar / 8298 defa okundu.